Crema de Vanilie cu Mascarpone

INGREDIENTE:

– 4 galbenusuri

– 150 g zahar

– 50 g amidon

– 500 ml lapte

– 250 g mascarpone

– esenta de vanilie

Mod de Preparare

  • Pune galbenusurile si zaharul intr-o cratita si amesteca bine.
  • Adauga amidonul si omogenizeaza, dupa care toarna laptele, putin cate putin, amestecand continuu, sa nu se formeze cocoloase.
  • Teoretic, amidonul se poate inlocui cu faina, dar sfatul meu este sa folositi amidon. Crema este mult mai gustoasa si mai fina
  • Pune vasul pe foc mic sau la baie de aburi. Fara sa dea in clocot, fierbe compozitia pana se ingroasa, amestecand continuu. Se ia de pe foc, se lasa sa se racoreasca si pune esenta de vanilie dupa gust.
  • Daca vrei o crema cu ciocolata (200 gr.) acum este momentul sa o adaugi si pe ea in crema calda. Amesteci pana se topeste si crema se uniformizeaza.
  • Daca vrei o crema de lamaie, se poate adauga zema de la o lamaie (sau dupa gust) coaja de lamaie
  • Peste crema racorita pune o folie alimentara, direct pe suprafata cremei si da la frigider pana este bine racita si se intareste.
  • Mixeaza putin budinca racita, cat sa se desfaca si adauga mascarponele.
  • Mixeaza pana obtii o crema fina si omogena.


Administrator 28 iulie 2024
Partajați această postare
Etichete
Arhivează
Crema de Mascarpone cu Caramel